Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Linero IF 10 7 2 1 23
2 FC Bellevue 10 6 3 1 21
3 Husie IF 10 5 4 1 19
4 AIF Barrikaden 10 5 2 3 17
5 Lunds SK 10 5 1 4 16
6 Lunds BOIS 10 4 2 4 14
7 NK Croatia 10 4 0 6 12
8 Bosnien Hercegovinas SK 10 2 3 5 9
9 Heleneholms SK 10 2 3 5 9
10 Uppåkra IF 10 2 1 7 7
11 FC Möllan 10 1 3 6 6

Match

Bosnien Hercegovinas SK

2 - 2
Kroksbäck IP
26 augusti 2020
18:30

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Bosnien Hercegovinas SK - AIF Barrikaden

Startelva: Simon S – Victor L, Viktor T, Henke, JT – Maksym, Alex och Oskar, Galal – Simon A, Pontus

Avbytare var:
Shershah som spelade sista 33 minuterna som innermittfältare.
Milad som spelade sista knappa halvtimmen som höger yttermittfältare.
Abbe som spelade sista 7 minuterna som anfallare.
Martin J som inte spelade alls.
Matte tyckte han hade lite för mycket skadekänning för att våga spela och gick av redan efter uppvärmningen.

En mycket svår match att referera av många skäl. Många svåra situationer för domarna vilket ledde till mycket protester från spelare, ledare och publik samtidigt som jag själv hade svårt bedöma dem. Dessutom mycket hawaii med ofta väldigt korta anfall. Dessutom massor med målchanser vars farlighet i många fall inte heller var lätta att bedöma. Jag får ju – som vanligt – skriva som jag uppfattade det och tar gärna emot rena sakfelsändringar medan jag i och för sig inte heller har något emot att få även andra synpunkter men kommer nog inte att bry mig om att ändra utifrån dem. Texten är ju min.

Vi hade innan matchen talat om att det gällde att ta kommandot direkt för att försöka sänka deras självförtroende som redan måste vara rejält i gungning efter 4 förluster av 4 möjliga. Vi tog verkligen också kommandot från början och surrade konstant runt deras mål med mycket halvchanser och en riktigt het sådan när deras målvakt gjorde en fin räddning till hörna på en nick (en av många) från Simon. Det stora övertaget minskade väl sedan lite i taget men var ändå bastant och Bosnien Hercegovina (i forts. förkortat BH) hade anledning att vara mycket nöjda med att bara ha släppt in ett mål i inledningen av matchen. Detta mål kom efter ett anfall som startade från högerkanten där många var inblandade och efter lite returer och hopslag hamnade bollen till slut hos Galal – som ju har näsa för att komma i fina lägen och oftast utnyttjar dem väl – som dunkade in den från nära håll.

Direkt efter målet flyttade BH fram mycket med hela laget och de som tidigare varit helt ofarliga såg nu genast ut som ett närmast helt nytt lag som var betydligt farligare och nästan direkt efter vårt mål var de nära en kvittering efter lite kaos nära vårt mål. Det var uppenbart att deras taktik varit att låta oss föra spelet i början, ligga ganska lågt och spela på kontringar vilket dock var ett högt spel som tidigt kunde satt dem i en mycket svår uppförbacke. Med lite mer skärpa kunde vi gjort både ett och två mål till.

I den 23:e min slog Maksym ett inlägg där målvakten räddade till hörna (låter inte riktigt rätt, antingen denna nick eller den tidigare nämnda gick nog tätt över i stället). I den 32:a min kvitterade BH. Lite onödigt mål tycker jag. De hade ett långt anfall där de var nära att göra mål men där ett par av våra spelare med gemensamma krafter fick undan bollen. När den sedan skulle rensas undan ordentligt valde vår spelare att i stället för att slå ut den över närmsta sidlinjen slå tillbaka bollen åt andra hållet där vi nästan inte hade något folk alls och gjorde det ganska lätt för dem att avsluta på bästa sätt.

I den 51:a min fick BH sedan en omdiskuterad straff. Från min position långt ifrån situationen såg det ut som att Simon drog ner en fri spelare och att straffen var helt klar men många av våra spelare såg det helt annorlunda (surprise, surprise) och Simon själv menar att den helt klart var feldömd och att han inte rörde honom. Straffen satt i alla fall mycket distinkt i ena hörnet och nu spelade BH med en väldig energi och det var nog tur att en av deras spelare i den 57:e min fick sin andra varning och således blev utvisad. Det gjorde att de började spela lite försiktigare igen men jag undrar om inte det var ett misstag. Nu fick vi åter ett spelövertag och tillbaka en del av det vid det här laget lite stukade självförtroendet.

I den 65:e min kvitterade Henke på nick efter ett fint inlägg av Victor L från vänsterkanten (!) Resten av matchen var sedan en enda lång kavalkad av målchanser åt båda håll och som åskådare slets man verkligen mellan hopp och förtvivlan mest hela tiden och egentligen var det väldigt konstigt att 2-2 stod sig matchen ut. Våra chanser kom mer som en konsekvens av att vi förde spelet på deras planhalva och våra tre hetaste chanser var väldigt likartade. Det handlade om inlägg som nådde våra spelare bara någon meter från mål men som ändå inte lyckades få in bollen. Det sista av dessa tillfällen att avgöra matchen kom i den 89:e min då ett skott blockades ytterst nära mållinjen när målvakten inte var där.

Deras chanser var av en annan karaktär. Handlade varje gång om kontringar där de var mycket duktiga på att skapa lägen genom snabba löpningar som gav dem numerära överlägen vilket i och för sig inte var så svårt när vi spelade väldigt offensivt, enligt min mening lite väl sorglöst och chansartat. Vi kunde mycket väl förlorat eftersom deras chanser också var riktigt heta och att de kunde missa alla var faktiskt konstigt. Vid ett av de tre bästa lägena tog den spelare som med bollen tagit sig förbi sin bevakare och hade ett jätteläge att bara skjuta ett ytterst märkligt beslut. Ett normalt skott hade blivit svårt för Simon att rädda. Det måste väl antagligen bero på att BH-spelare var trött efter sin långa rusch och helt enkelt inte orkade avsluta, en trötthet som också försämrade omdömet för inte nog med att han inte sköt själv. Han spelade inte heller till en annan totalt omarkerad spelare som också fått svårt att missa. I stället valde han att slå en crossboll som om jag minns rätt inte ens stannade kvar på planen utan rann iväg över kortlinjen.

Vid ett annat såg Simon för ett tag ut att vara överspelad vilket nog lett till ett mål men på ett sätt som är ganska typiskt för Simons målvaktsspel lyckades han fånga in bollen framför fötterna när motståndaren var övertygad om att han var förbi. Det tredje läget var än bättre och även om det är svårt att ranka alla heta chanser på slutet så var det nog den bästa målchansen i matchen (om man inte räknar vårt offsidemål i den 82:a min som enligt våra spelare borde godkänts, själv kunde jag omöjligt hade någon åsikt eftersom jag än en gång var långt från situationen eftersom jag tyckte det blivit lite väl mycket ensidighet o gnäll på domaren bland våra supporters och jag därför sökt mig bort till den del av läktaren där BH-supportarna höll till men det var ju att komma ur askan i elden. Här var ensidigheten och gnället på domaren groteskt och som sagt; domaren hade ingen lätt uppgift). Deras bäste anfallare hade tagit sig förbi Simon och hade ett helt tomt mål att skjuta i (eller gå in i med bollen om han kände för det) men lyckades med konststycket att skjuta utanför.

En sak som var slående var att osedvanligt många skott ur fina lägen blockades och det gällde båda lagen.

FORTS FÖLJER I GÄSTBOKEN!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Galal Rasho 1 1 0 0 0 0
Abdul Daknache 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Pontus Rudenius 1 0 0 1 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Samson 1 0 0 0 2 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng